Levertijd 1 tot 2 werkdagen
Gratis verzending op alles
Deskundig advies van onze specialisten
Gratis retourneren binnen 30 dagen

Blog

 1. Zwembad onderhouden met een pomp

  Zwembad onderhouden met een pomp

  Wat doet een pomp voor uw zwembad?

  Om zo lang mogelijk van uw zwembad te kunnen genieten, is het belangrijk dat het water goed wordt onderhouden. Een filterpomp is hierbij onmisbaar. Om het water schoon en helder te houden is het belangrijk dat het water door een filter wordt gepompt. Het verwijdert alle viezigheid en bestrijdt algen en bacteriën.

  Pomp met filterpatronen

  Een

  Lees meer »
 2. Stappenplan voor het onderhouden van uw zwembad

  Stappenplan voor het onderhouden van uw zwembad

  STAP 1: Nadat u het zwembad met water heeft gevuld, controleert u altijd eerst de pH- en chloorwaarden met deWAYS. 3-in-1teststrips.

  1. Dompel voor ongeveer 5 seconden een WAYS. teststrip in uw zwembad- ofspawater.
  2. Haal de teststrip uit hetwater en wacht vervolgens 15 seconden; houdt de teststrip daarbij uit het zonlicht.
  3. Leg de teststrip daarna op de achterkant van de verpakking; nu kunt u de actuele waarden (pH- en chloorwaarde) van het water gemakkelijk aflezen met de kleurenkaart. Test dit in de zomerperiode zo'n 4 keer per week.

  STAP 2: Is de pH-waarde in orde?

  • Een goede pH-waarde ligt tussen de 7,2 en 7,6. Is de
   pH-waarde goed? Dan hoeft u hier niets aan te doen.
  • Is de de pH-waarde te hoog of te laag? Voeg
  Lees meer »
 3. Het opzetten van uw zwembad

  Het opzetten van een zwembad kan soms een heel gedoe zijn, terwijl het eigenlijk heel eenvoudig is. 

  Met deze tips zet u uw zwembad binnen no-time op!

  Het opbouwen van uw zwembad

  Bepaal de plek van het zwembad. De ondergrond dient vlak en schoon te zijn. Dit kan met behulp van een grondzeil en/of zwembadtegels.
  Afhankelijk van het type zwembad (opblaasbaar of opzetbaar) dient u de meegeleverde handleiding te raadplegen bij het opzetten van uw zwembad.

  Belangrijke tips!

  • Check altijd eerst of u alle onderdelen heeft ontvangen.
  • Sleep de liner niet over de grond; dit kan lekkages of beschadigingen veroorzaken.
  • Neem maatregelen zodat het zwembad niet toegankelijk is voor kleine kinderen en/of dieren.
  • Houdt er rekening mee dat het de eerste dagen kan lijken alsof het zwembad wat lekt, dit heeft te maken met de stabilisatie van de waterdruk.

  Het vullen van uw zwembad

  Het vullen van het zwembad kunt u het beste doen met kraanwater. Andere watersoorten als bronwater of mineraalwater zijn minder geschikt vanwege de hoeveelheid ijzer die het zwembad sneller kunnen aantasten. Het beste vult u het zwembad met een tuinslang; leg deze in het zwembad met iets erop zodat deze niet wegslingert. Zet vervolgens de kraan open tot het water op het juiste niveau zit. Het zwembad dient niet tot aan de rand gevuld te worden! In de bijgeleverde
  handleiding van het zwembad staat beschreven tot hoever het water maximaal gevuld kanworden, passend bij het aantal liter van uwzwembad.

  Lees meer »
 4. Qwixx – Het verslavende, strategische en tactische dobbelspel

  Qwixx – Het verslavende, strategische en tactische dobbelspel
  Qwixx, een leuk dobbelspel waar je niet op je beurt hoeft te wachten om te kunnen spelen. Tijdens de zet van een andere speler kan jij namelijk ook meespelen en het getal aankruisen dat je medespeler met de witte dobbelstenen heeft gegooid. Hierdoor is het spel niet saai, je bent continu bezig en kun je je tactische kant gebruiken om zo veel mogelijk punten te scoren.

  Het is een spel dat je met 2-5 spelers kunt spelen met de adviesleeftijd van 8 tot 99 jaar.
  Het spel heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.

  Het spel bestaat uit een scoreblok en 6 dobbelstenen (twee witte en vier gekleurde; rood, geel, blauw en groen). Het scoreblok, die hiernaast te zien is, is ingedeeld in vier gekleurde rijen,
  de puntentelling op basis van de kruisjes en een rij met de uiteindelijke score.
  Het scoreblok wordt van links naar rechts ingevuld, dus als jij bijvoorbeeld de rode vijf hebt aangekruist, mag je niet meer de rode 2,3 en 4 aankruisen.
  Zoals te zien is op de foto begint de rode en gele lijn met het cijfer 2 en eindigt dit met 12. Bij de groene en blauwe lijn is dit andersom. Aan het eind van elke lijn staat een slotje, maar hierover komt later meer.
  De bedoeling van het spel is zoveel mogelijk kruisjes neer te zetten om zoveel mogelijk punten te scoren, want wie de meeste kruisjes heeft aangekruist, heeft gewonnen.

  Spelverloop
  Als eerst wordt door middel van de hoogste gooi met een dobbelsteen bepaald wie de eerste actieve speler is. Dit verandert elke ronde met de klok mee. De actieve speler gooit vervolgens met de zes dobbelstenen. Als eerst wordt er gekeken naar de som van de witte dobbelstenen. Dit kan minimaal 2 en maximaal 12 zijn. Dit wordt ook wel ‘Actie 1’ genoemd. Alle andere spelers mogen, maar hoeven niet, ook het cijfer van som van de witte dobbelstenen aankruisen op het scoreblok bij een kleur naar keuze. Alleen de Actieve speler mag ook ‘Actie 2’ spelen. Hierbij wordt het aantal ogen van één witte dobbelsteen bij één gekleurde dobbelsteen opgeteld. De kleur waarmee hij de witte dobbelsteen combineert, moet aangekruist worden op het scoreblad. De Actieve speler moet, mits hij kan, minimaal 1 van deze acties spelen. Wanneer hij niet kan, moet hij een kruisje zetten bij ‘elke mislukte ronde’ op het scoreblok. De Actieve speler mag ook beide acties spelen. Belangrijk is wel dat eerst Actie 1 wordt gespeeld en daarna Actie 2.

  Bijvoorbeeld
  Als eerst worden de ogen van de witte dobbelstenen, wat in dit geval 11 is, bij elkaar opgeteld. Alle spelers mogen nu het cijfer 11 doorkruisen, mits dit het eerste cijfer van links is.
  In het voorbeeld is dit het scoreblok van de Actieve speler. Hier wordt de 11 in het blauwe vakje doorkruist. Vervolgens speelt de Actieve speler ook ‘Actie 2’. Hier combineert hij de witte 5 met de blauwe 5 en kruist hij ook de blauwe 10 aan. Nu mag hij niet meer een blauwe 12 aankruisen, want je speelt van links naar rechts.

  Wanneer er in een gekleurde rij minimaal 5 kruisjes zijn geplaatst, mag de Actieve speler de rij ‘sluiten’ wanneer de speler het getal helemaal rechts gooit. Dit kan, maar moet niet. Zodra de rij is gesloten, mogen de spelers geen getallen in deze rij meer aankruis

  Lees meer »