Byomic Dobson Telescoop SkyDiver 102/640
Op voorraad
Omschrijving
Met de haalt u een prachtige telescoop in huis om de maan en planeten te observeren. Doordat er ook nevels en sterrenstelsels mee bekeken kunnen worden is de telescoop behalve voor kinderen en beginnende astronomen ook uitermate geschikt voor amateurs.
Dobsonmontering
De Byomic SkyDiver 102/640 is uitgerust met een Dobsonmontering waardoor de telescoop eenvoudig azimutaal (horizontaal en verticaal) te bewegen is. Doordat de Dobson telescoop alleen maar op een vlakke ondergrond geplaatst hoeft te worden heeft u niet veel ruimte nodig en kunt u direct beginnen met observeren. De Dobsonmontering zorgt er ook voor dat de telescoop snel opgeborgen kan worden en weinig ruimte inneemt. Bij de Byomic SkyDiver 102/640 is in de montering een handvat gemaakt, waardoor de telescoop eenvoudig te dragen en verplaatsen is.
ToepassingDe is een krachtige en eenvoudige telescoop. Zodra de telescoop op een vlakke ondergrond geplaatst wordt is het gebruiksklaar. Door de Dobsonmontering kan de telescoop eenvoudig links- en rechtsom bewegen alsook naar boven en beneden. Wanneer de juiste positie bereikt is kan dit vastgezet worden met de handige vergrendelknoppen.
Oculairs
Er worden twee oculairs meegeleverd, één met een brandpuntafstand van 20 mm en één met 6 mm waarmee vergrotingen behaald kunnen worden van respectievelijk 32x en 107x. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van de meegeleverde Barlowlens kunnen er zelfs vergrotingen behaald worden tot maar liefst 321x.
Het is aan te raden om met een kleine vergroting te starten en dit uit te breiden. Wanneer er gelijk begonnen wordt met een grote vergroting (6 mm oculair) zullen de resultaten meestal niet bevredigend zijn.
Wanneer een oculair gebruikt wordt met een groot brandpunt en dus weinig vergroting, dan zal het oog meer licht opvangen waardoor dit een duidelijker beeld oplevert dan wanneer een grote vergroting wordt gebruikt met een kleiner brandpunt.
Met behulp van de Red Dot zoeker kan de telescoop eenvoudig op een hemellichaam gericht worden. Wanneer er door de Red Dot gekeken wordt en u beweegt de telescoop zo dat het rode puntje zichtbaar op een hemellichaam staat, zal u dit ook zien wanneer u door het oculair kijkt.