Groot assortiment & snelle levertijden!*
Gratis verzending op alles
Deskundig advies van onze specialisten
Binnen 30 dagen gratis retouren

DUURZAAMHEID: KLEINE MOEITE, GROTE IMPACT

Binnen onze hele organanisatie wordt er dagelijks aandacht besteed aan maatschappelijk verantwoorde duurzame oplossingen. Hierbij wordt er ingezet op een duurzame denkwijze bij alle medewerkers. Bij elke oplossing of optimalisatie die er plaatsvindt binnen het bedrijf staat duurzaamheid bovenaan. Dit heeft de laatste jaren gezorgd voor oplossingen die bijdragen aan minder CO-2 uitstoot en daarmee een betere wereld voor nu en voor de generaties na ons. Zowel vanuit onze eigen visie als die van onze klanten speelt duurzaamheid een zeer grote rol. Elke klant, elke organisatie en elke vervoerder dient hierin zijn steentje bij te dragen is onze mening. Want zeg nou zelf. Er is geen 'Planeet B'. Onze doelstelling is daarom ook om begin 2024 een volledig uitstootvrije bedrijfsvoering te hebben. 

WAYS streeft een circulaire bedrijfsvoering na. Dit houdt in dat er geen onnodige grondstoffen of andere middelen worden gebruikt. Een paar voorbeelden:

  • Retourzendingen worden niet vernietigd, maar worden verkocht voor een gereduceerde verkoopprijs
  • We gebruiken verpakkingsmaterialen opnieuw of zelfs meerdere malen
  • In ons magazijn staan pallets die gemaakt zijn van gerecycled hout


Naast deze interne verduurzaming spelen de pakketvervoerders waarmee we werken ook een zeer belangrijke rol. Om onze doelstelling te behalen maken wij uitsluitend gebruik van pakketvervoerders die ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen hebben en toetsen wij ook de resultaten van deze doelstellingen. 

Duurzame huisvesting
Tot slot spelen wij ook in op een duurzame huisvesting. Momenteel zit ons kantoor nog in een huurpand. Dit pand heeft reeds diverse verduuzamingsmogelijkheden ondernomen. Denk hierbij aan betere isolatie en het vervangen van oude TL-verlichting door LED-verlichting. 
Om onze duurzaamheidsdoelstelling te halen zal WAYS vanaf eind 2022 starten met de bouw van een eigen pand. Binnen deze huisvesting is de doelstelling om volledig energieneutraal te zijn en volledig gebruik te maken van zelfvoorzienende energie door middel van zonnepanelen.