Voordeelverpakking 10 x 454 gram - Baking Soda Arm & Hammer - Natriumbicarbonaat - Schoonmaak Soda - Zuiveringszout - Bicarbonaat - Baksoda - Bakpoeder - Baking Powder - Schoonmaken - Poeder - Voordeelpakket
Op voorraad
Omschrijving
100% natriumbicarbonaat; per pakje van 454 gram.
Algemene informatie van Baking Soda NL
Baking Soda van Arm & Hammer is een puur en multifunctioneel product en is een natuurlijk mineraal, zonder aluminium en een ecologisch verantwoord alternatief voor veel duurdere producten. In het gebruik ervan zal Baking Soda het milieu niet schaden, aangezien het biologisch afbreekbaar is en kan daarom ook worden gebruikt door mens en dier.
U kunt het gebruiken voor veel doeleinden: huishouden, koken, gezondheid en persoonlijke verzorging, hobby, tuin, huisdieren, leuke dingen voor de kinderen en meer!
Toepassingen
Baking soda wordt o.a. gebruikt als rijsmiddel (als onderdeel van bakpoeder, maar ook los van bakpoeder te gebruiken in allerlei bakproducten), zuurteregelaar, stabilisator en binnen de medische wereld als middel tegen overtollig maagzuur. Ook voor schoonmaken, deodoriseren (luchtjes neutraliseren), vlekken verwijderen, ontvetten, ontzuren en ontkalken is het geschikt. U kunt het gebruiken voor veel doeleinden: huishouden, koken, gezondheid en persoonlijke verzorging, hobby, tuin, huisdieren, leuke dingen voor de kinderen en meer!
Baking soda is zowel een schoonmaakmiddel als een onderdeel van bakpoeder. Voeg baking soda samen met iets zuurs toe aan een beslag. Bijvoorbeeld karnemelk, yoghurt of citroensap. Dit is een voorwaarde voor een goede rijzing. Gebruik één theelepel citroensap per twee gram baking soda. Bij de meeste recepten wordt één theelepel baking soda gebruikt, wat overeenkomt met een gewicht van twee gram. Om bakpoeder zelf te maken gebruik je deze verhouding (bij 120 gram bloem):- een halve theelepel baking soda;
- 1 theelepel wijnsteenzuurpoeder of citroensap
- 15 gram baking soda;
- 18 gram wijnsteenzuur
- 11 gram maizena (dit wordt toegevoegd om vocht te onttrekken en de reactie tussen zuur en base te vertragen.
- 2 delen baking soda;
- 1 deel wijnsteenzuur
- 1 deel maizena
Handboek Baking Soda
Alles te weten komen over Baking Soda en de gebruiksmogelijkheden? Kopieer-en-plak de onderstaande link om dit boek te bekijken op bol.com
https://www.bol.com/nl/nl/p/handboek-baking-soda/9200000079971802/